Nočna mora na urgenci

Njegovo moškost so reševali zobozdravniki

R.T.
8. 6. 2017, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ko je 37-letni moški vtaknil svoj penis v orodni ključ, očitno ni pomislil, da ga morda ne bo mogel več izvleči

Profimedia

A se je zgodilo prav to. Organ je obtičal v tesnem jeklenem objemu ključa in za moškega iz kitajskega mesta Linhai se je lahkomisleno poigravanje sprevrglo v nočno moro, ki se je po dolgih mučnih urah razpletla šele na operacijski mizi.

V akcijo reševanja se je vključilo število reševalcev, od delavcev nujne medicinske pomoči, gasilcev pa tudi zobozdravnikov. Agonija je trajala celih 17 ur.

Nesrečniku so na urgenci najprej poksušali pomagati zdravniki, ki pa niso bili kos problemu, zato so na pomoč poklicali gasilce, piše Metro.

Profimedia
Nejasno pri vsej zgodbi pa je, kaj je možaka sploh napeljalo k zamisli, da vtika penis v orodni ključ.

Ti so se zadeve lotili s kotno brusilko, vendar je penis medtem že zelo otekel in je postajal nevarno vijolične barve. Gasilci so sklepali, da bi vročina, ki bi se sprostila ob brušenju kovine, lahko resno poškodovala pacienta. Zatem so se v igro spet vrnili zdravniki, ki so hoteli opraviti operacijo, s katero bi zmanjšali pretok krvi in tako omogočili snemanje orodnega ključa z organa. Za takšen poseg pa bi potrebovali soglasje staršev oziroma sorodnikov, ki pa jih niso mogli priklicati v bolnišnico, zato je bil potreben alternativen način reševanja nastalega zapleta.

Eden od navzočih zdravnikov se je zatem spomnil, da se je že srečal s podobnim primerom in je predlagal, da na pomoč pokličejo še zobozdravnika. Odzvala sta se dva zobozdravnika, ki jima je z zobnim vrtalnim strojem v pol ure uspelo rešiti problem. Kompresorski zobni vrtalni stroji zmorejo od 200 do 300 tisoč obratov v minuti, s pomočjo visokotlačnega vodnega hlajenja pa so zmanjševali vročino, ki je nastajala pri brušenju kovine.

Fotografije tega nevsakdanjega reševanja moškosti si lahko ogledate tukaj.