"Živalski" vrt

VIDEO: Grozljivo, lačnim tigrom »vrgli« živega osla

R.T.
7. 6. 2017, 16.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Brutalen videoposnetek, ki je bil posnet v živalskem vrtu v kitajskem mestu Changzhou, je sprožil buren odziv tako na Kitajskem domačih kot drugod po svetu. Izkazalo se je, da je šlo za protest proti vodstvu živalskega vrta.

Zajem zaslonske slike
Ceno spora med vlagatelji in vodstvom je plačal osel.

Skupina nezadovoljnih delničarjev živalskega vrta na Kitajskem je kot protest proti vodstvu ustanove tigrom pod nos pomolila kar živega osla. V ograjen prostor so želeli vreči tudi živo ovco, vendar so jim to preprečili varnostniki.

Trpljenje nič krivega osla je s kamero posnel eden od obiskovalcev, brutalen posnetek pa se je prek spleta razširil po vsem svetu. Iz njega je razvidno, kako osla s tovornjaka potisnejo po leseni klančini naravnost v ograjen prostor za tigre, ki se pri tem nič ne obotavljajo. Osel se je za življenje boril skoraj 30 minut, vendar nato podlegel pod čeljustmi azijskih plenilcev.

Znano je, da v številnih živalskih vrtovih na Kitajskem z živalmi ravnajo zelo okrutno in da so razmere lahko naravnost grozljive. Obiskovalci v živali poleg hrane pogosto mečejo tudi druge različne predmete, številne živali pa so zaklenjene v preproste kovinske kletke ali pa morajo dneve preživljati v pustih jamah.

Osel plačal ceno

Zadevni vlagatelji so v živalski vrt investirali pred dvema letoma, vendar od takrat niso bili deležni nobenih finančnih donosov. Vodstvo živalskega vrta je v izjavi zapisalo, da je to posledica tožbe, saj jim je lokalno sodišče zamrznilo vsa sredstva, zaradi česar vlagateljev niso uspeli izplačati. Ti so na drugi strani trdili, da je vodstvo živalskega vrta s pomočjo sodišča »spletkarilo, da bi tako manjše vlagatelje ogoljufali za njihove naložbe.«

»Ker nimamo nobenih koristi, smo pomislili, zakaj ne bi z njimi nahranili tigrov, tako lahk vsaj prihranimo pri krmi,« je za lokalne medije dejal neimenovan vlagatelj.

Bralce opozarjamo, da je videoposnetek zelo nazoren.