Izgubila se je vsaka sled

Pretresljivo sporočilo skrušenega očeta: »Naše Barbare ni že šest mesecev«

S.R.
28. 5. 2017, 11.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na družabnih omrežjih se je oglasil Endre Vitez, oče 15-letne Barbare Vitez, ki je 25. novembra lani izginila.

Policijska postaja Senta
15-letno Barbaro iščejo od 25. novembra.

»Globoko sem žalosten, razočaran in prizadet, da še vedno ni sledu o Barbari. Občutek imam, da so nanjo že vsi pozabili,« je na facebooku zapisal Endre Vitez, ki že od novembra lani pogreša svojo hčerko Barbaro, dijakinjo srednje trgovske šole.

»Šest mesecev je že minilo, odkar je najina hčerka Barbara Vitez zaradi "prijateljev" izginila,« pravi oče, katerega žalost je iz dneva v dan večja, vendar s soprogo še vedno upata, da bosta slišala kakršno koli novico o svoji deklici.

Starša pogrešane Barbare dvomita v uradno verzijo poteka dogajanja, ki jo je lani objavila policija. Ti pravijo, da je njuna hčerka padla z železniškega mostu čez reko Tiso. Po njihovih navedbah je ob približno 22. uri zapustila prijateljičino rojstnodnevno zabavo.
Kmalu po odhodu iz zabave naj bi se po besedah prijateljev odpravila na most, tam pa naj bi ji spodrsnilo, zaradi česar naj bi z višine približno desetih metrov padla v mrzlo reko.

Barbaro so vse od njenega izginotja neprestano iskali, vendar je do danes niso našli. »Njeno truplo so v iskali policisti, potapljači in reševalci. Če bi bila v reki Tisi, bi jo našli,« je prepričan oče Endre.