Diktatura stila

15 dovoljenih pričesk v Severni Koreji

R.T.
19. 4. 2017, 08.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Finski novinar je med obiskom Severne Koreje posnel 15 pričesk, ki naj bi predstavljale edine dovoljene stile v tej državi.

Twitter (@Mikareport)

Mika Mäkeläinen je med popotovanjem po Severni Koreji naletel na nenavaden poster, ki bi naj predstavljal 15 različnih stilov pričesk, ki jih prebivalci te države smejo nositi. Med njimi ni pričeske, ki jo nosi severnokorejski voditelj Kim Džong Un.

Mäkeläinen trdi, da ima vsakdo, ne glede na spol, možnost izbrati med 15 dovoljenimi stili pričesk. “Enakost v Severni Koreji: oba spola imata na izbiro 15 dovoljenih stilov pričesk.” Sam bi se naj odločil za najbolj popularno pričesko med fanti, ki pa ni tista, ki jo nosi Kim Džong Un. Ta je namreč po besedah Finca prepovedana za navadne smrtnike.

“Najboljše britje in masaža glave na svetu. In to v Pjongjangu,” je na twitterju zapisal Mäkeläinen in objavil fotografijo sebe, ki sedi v frizerskem salonu.

Severna Koreja je sicer prejšnji teden znova testirala svojo jedrsko raketo. Test, ki je bil mišljen kot provokacija ob obisku podpredsednika ZDA Mika Penca v Južni Koreji, ni bil uspešen. Raketa je namreč padla kmalu po izstrelitvi.

Spor med Severno Korejo in Združenimi državami Amerike, ki garantirajo varnost njene južne sosede, sicer narašča. ZDA so zato prejšnji teden sporočile, da bodo v morje ob Korejskem polotoku namestile svojo letalonosilko, Japonska pa jim je ponudila družbo v obliki svoje vojaške flote.

A po zadnjih informacijah je letalonosilka USS Carl Vilson še vedno oddaljena 3.500 morskih milj od korejske obale in nič ne kaže, da se bo premaknila.