Vroča tekma

VIDEO: Jeza in razočaranje: Zidan mi je priznal, da je bilo sojenje slabo

T.L.
19. 4. 2017, 07.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Tekma med Realom in Bayernom, ki je Špance popeljala v polfinale lige prvakov, bo odmevala še dolgo.

Reuters
Ronaldo je "zabil" trikrat.

Veliko se je in veliko se bo govorilo o spopadu Real Madrida in Bayerna na madridski zelenici. V središču dvoboja dveh velikih, v katerem je slavil Real Madrid, so sodniki, kritike pa so se usule na delo Madžara Viktorja Kassaija. Real Madrid je zmagal z rezultatom 4:2 z igralcem več, dosojenimi in nedosojenimi enajstmetrovkami, avtogolom in tremi zadetki Christiana Ronalda, ki se je - v dveh primerih - nahajal v prepovedanega položaja.

Reuters
Zidane in Ancelotti.

Po tekmi je bil trener Bayerna Carlo Ancelotti razočaran in ni pazil na besede. "Mislim, da so se danes vsi prepričali, da je čas, da se v nogometu, ki se igra na tem nivoju, uvede tehnologija. Nedopustno je, da potnika za polfinale lige prvakov dobimo po takšnem sojenju." 

Nadaljeval je, da je sicer zadovoljen s tem, kako so njegovi igralci odigrali tekmo, in da je bilo vse - z izjemo sodnika - odlično. "Sodnik je uničil tekmo," je dodal. 

Se pa Ancelotti ne strinja s teorijami, po katerih je moral Real zmagati, da bi se v finalu pomeril z Barcelono. Ancelotti se s tem ne strinja: ''Ne strinjam se s temi teorijami. Ne mislim, da je kdorkoli iz Reala sodeloval pri tem. Enostavno so bili sodniki slabi. Nisem ljubitelj tehnologije v nogometu. Od zdaj pa jo želim. Po tekmi sem govoril z Zidanom in mi je priznal, da je bilo sojenje slabo. No, zdaj ko smo izpadli, si želim, da gre Real do konca. Vsi vedo, da sem realovec in Zidanu ter njegovim igralcem želim veliko sreče.

Robert Lewandowski je po tekmi dejal, da je sodnik storil številne napake. "Mislim, da je bilo nemogoče igrati z desetimi proti Real Madridu." 

Temperamentni Arturo Vidal, ki je zaradi drugega rumenega kartona tekmo zaključil predčasno, se je jezil: "To je kraja, takšne stvari se ne bi smele dogajati v ligi prvakov. Čutili smo, da lahko napredujemo in zdj smo zelo jezni, ker je tekmo odločil sodnik. naredil je neverjetno veliko napak in nas vrgel iz lige prvakov. težko je sprejeti poraz, če vas sodnik tako osramoti. Tekma je bila polna tempa, bila je odlična, ampak pokvaril jo je sodnik."

Reuters
Na koncu so se veselili Realovci.

Na twitterju razburjenje

Na twitterju so se oglasila nekatera velika imena nogometa. Ruud Gullit je bil kratek in jasen. "Čestitke Realu, ampak sodnik je doživljal nočno moro in sprejel nekaj slabih odločitev, ki so se izkazale za ključne."

Owen Hargreaves, bivši igralec Bayerna in Manchester Uniteda, se je šokiran spraševal, zakaj v nogomet ne uvedejo tehnoloških pripomočkov, saj so napačne odločitve nedopustne na takšnem nivoju igre. "Sodniki so določili zmagovalca. Nikoli v življenju nisem videl, da bi sodnik uspel zgrešiti v vseh petih ključnih situacijah."

Gerard Pique, nogometaš Barcelone, ki na twitterju pogosto prvocira, pa je tokrat v komentarju dogajanja zapisal le tri pikice. Christian Vieri je zapisal, da so bili sodniki sramotni. 

Reuters
Rumeni karton za Vidala.

Na udaru tudi Čeferin

Na prepihu se je znašel tudi Slovenec Aleksander Čeferin, prvi mož Uefe. Nekateri so zarotniško za zmago Reala obtožili kar Uefo, češ, da ji je vendarle uspelo doseči cilj - Real Madrid v polfinalu. Pojavila se je celo spletna peticija, ki od Čeferina zahteva, naj razveljavi tekmo med Realom in Bayernom.