Obseden z nezemljani

VIDEO: Pogrešan študent za seboj pustil sobo, polno skrivnostnih sporočil

R.T.
7. 4. 2017, 11.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nepojasnjeno izginotje brazilskega študenta je izzvalo številne teorije zarote, potem ko so odkrili, da je za seboj pustil sobo, ki je popisana s čudaškimi besedili in v kateri stoji kip filozofa iz 16. stoletja, znanega po teorijah o vesolju.

Facebook
Bruno naj bi bil zelo nadarjen študent.

V središču sobe impozantno stoji kip italijanskega renesančnega filozofa Giordana Bruna. Mnogi uporabniki družbenih omrežij so se že razpisali, da je Borges Brunu nenavadno podoben.

24-letnega Bruna Borgesa iz mesta Rio Branco v Braziliji pogrešajo od 27. marca, ko je po družinski večerji skrivnostno izginil. Mednarodna javnost se je za izginotje tega študenta filozofije začela zanimati, ko je bil na spletu objavljen neverjeten videoposnetek njegove sobe. Stene in tla je popisal s tisočimi besedami in številnimi čudaškimi diagrami. Knjižne police so polne knjig, na mizah pa je natančno zloženih 14 velikih povsem popisanih zvezkov, ki so označeni z rimskim številkami.

Med pisarijami je mogoče najti odlomke iz Biblije, fraze Leonarda da Vincija in diagrame, podobne pentagramom. Na steni visi tudi bizaren avtoportreta Borgesa, ki stoji ob boku nezemljana.

Zajem zaslonske slike
Soba je bila polna skrivnostnih sporočil.

Njegovo izginotje je prvi opazil oče, ko je vstopil v njegovo sicer vedno zaklenjeno sobo in se zagledal v njegove stvaritve. Po pripovedovanju matere se je Bruno s temi stvarmi začel ukvarjati leta 2013, intenzivno pa se je v svoje delo poglabljal zadnje leto. »Povedal mi je, da piše 14 knjig, ki bodo človeštvo spremenile na bolje,« je dejala za medijsko hišo Globo. Povedala je še, da ne verjame, da gre za običajen primer pogrešane osebe. Preiskovalec Fabrizzio Sobreira pravi, da primer ostaja tajne narave, da pa proučujejo vse možnosti.

Se tudi vam zdi, da gre pri vsem skupaj zgolj za zelo dovršeno potegavščino?