Kaj vse vidi cesta

FOTO: Romun po avtocesti na strehi vozil kar mizo za bilijard!

S.R.
7. 4. 2017, 10.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policisti PU Celje so včeraj na avtocesti ustavili voznika, sicer državljana Romunije, ki je na strehi osebnega vozila in v njem prevažal izjemno količino tovora, pri tem pa tovora ni ustrezno zavaroval.

PU Celje
S tem na strehi se je odpravil na dolgo pot.

Policisti pri svojem delu naletijo na marsikaj, vendar se še vedno najdejo primeri, ko kateremu od voznikov pri njih uspe izzvati tako ogorčenje kot osuplost in začudenje.

Že pri običajnih prevozih tovora v cestnem prometu se rado zgodi, da tovor pade na vozišče in tako predstavlja neposredno nevarnost za druge udeležence. V včerajšnjem primeru je bilo le vprašanje časa, kdaj bo prišlo do tragedije.

PU Celje
Težak tovor.

Voznik je na streho avtomobila naložil mizo za biljard, nanjo pa še ostali tovor. Vse skupaj je želel odpeljati v Romunijo, kar ne pomeni ravno najkrajše poti. Zaradi teže se je prtljažnik, ki ni konstruiran za prevoz tako težkega tovora, deformiral. S tem je pretežak tovor, ki je bil neustrezno naložen ter neprimerno pritrjen in zavarovan, predstavljal nevarnost za voznika in druge udeležence v cestnem prometu.

Policisti so vozniku za ugotovljeno kršitev izdali plačilni nalog, vozilo pa izključili iz prometa in mu odvzeli registrske tablice.

PU Celje
Ne videti najbolj varno.

PU Celje
Kaže, da mu je zmanjkalo prostora v vozilu.