Še živi?

Izkušeni detektiv: Maddie je ugrabila tolpa ugrabiteljev otrok

R.T.
3. 4. 2017, 06.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Čas za iskanje Madeleine McCann se izteka, detektiv Dave Edgar pa se je pripravljen vključiti v ekipo preiskovalcev. Po njegovem mnenju je Madie živa.

Profimedia
Madeleine McCann je imela tri leta, ko je izginila.

arhiv
Dave Edgar

Bivši inšpektor Dave Edgar sumi, da nekdo ščiti ugrabitelja ali ugrabitelje, zato poziva vse, da stopijo naprej in predajo informacije, ki bi pripomogle pri iskanju danes skoraj 14-letnega dekleta.

Edgar je za časnik The Sun povedal, da starša Kate in Gerry McCann nikakor nista vpletena v izginotje njune hčere. Po njegovem je 3-letno Madie v portugalskem letovišču Praia de Luz maja 2007 ukradla tolpa ugrabiteljev otrok.

"Dokler ni dokazov, da je mrtva, obstaja upanje," pravi Edgar, ki je bil tri leta v ekipi, ki je preiskovala izginotje Maddie, zdaj pa se želi vrniti. Prepričan je, da so se ugrabitelji že pobahali o svojem "plenu" in da obstajajo ljudje s koristnimi informacijami.

Scotland Yard sicer neumorno preiskuje novo sled, da bi trpljenje družino le bilo končano, a se jim čas izteka, saj sta policistom ostala le še dva mesece vladnega financiranja. Sled vključuje evropsko tolpo, ki naj bi preprodajala ljudi.