Grozljiva novica

Starša Madeleine McCann tega res nista hotela slišati ...

J.P.
9. 2. 2017, 08.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Njuno pritožba so zavrnili, zdaj pa so ju še obvestili, da nista nujno nedolžna.

Profimedia
McCannova menda razmišljata, da bi v spor z Amaralom vpletla Evropsko sodišče za človekove pravice.

Profimedia
Madeleine McCann je imela tri leta, ko je 12. maja 2003 izginila iz apartmaja v Praia de Luz na Portugalskem. Britanska policija je za njeno iskanje porabila že več kot 11 milijonov evrov.

Že od samega začetka trdita, da sta nedolžna, čeprav jima bivši policijski načelnik Goncalo Amaral, ki je prvotno vodil preiskavo, ni verjel. Ta je svoja dognanja strnil v knjigi z naslovom Resnica o laži, ki je luč sveta ugledala le tri dni po 21. juliju 2008, ko sta bila starša oprana suma, da sta bila povezana s hčerinim izginotjem. Portugalec je v svoji knjigi zapisal, da je Madeline McCann na počitnicah na Portugalskem umrla, starša pa sta si izmislila ugrabitev, da bi prikrila njeno smrt. Sledila je tožba in prepoved prodaje knjige, vendar pa je tudi portugalsko vrhovno sodišče po pritožbi razsodilo v prid Amarala, Kate in Gerryja McCann pa opomnilo, da čeprav nista več osumljenca, to še ne pomeni, da sta nedolžna.

Izjava ju je dosegla v razsodbi, strnjeni na 76 straneh, potem ko sta se na vrhovnem sodišču pritožila zaradi razveljavite zmage v primeru prej omenjenega klevetanja iz leta 2015. Kot so zapisali pomanjkanja dokaznega gradiva pač ni mogoče dojemati kot neizpodbitne nedolžnosti.

McCannova menda razmišljata, da bi v spor z Amaralom vpletla Evropsko sodišče za človekove pravice.