Damask

V eksplozijah umrlo več kot 70 ljudi

K.A./STA
12. 3. 2017, 12.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V dveh eksplozijah, ki sta v soboto odjeknili v središču sirske prestolnice Damask, je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 74 ljudi, več deset je ranjenih.

STA
Gre za enega od najbolj krvavih napadov v središču Damaska.

Med smrtnimi žrtvami je bilo 54 civilistov in 20 pripadnikov varnostnih sil, so danes sporočili s Sirskega observatorija za človekove pravice. Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče.

Kot je v soboto sporočilo iraško zunanje ministrstvo, je v eksplozijah, katerih tarče so bili šiitski romarji, umrlo najmanj 40 iraških državljanov, 120 jih je bilo ranjenih.

Gre sicer za enega od najbolj krvavih napadov v središču Damaska. Po navedbah sirskih medijev sta se eksploziji zgodili v bližini četrti Bab al Saghir, kjer so številni šiitski mavzoleji.

Observatorij s sedežem v Londonu je sporočil, da je v prvem primeru ob cesti eksplodirala bomba v trenutku, ko je mimo peljal avtobus, v drugem primeru se je samomorilski napadalec razstrelil v bližini pokopališča.

Odgovornosti za sobotni napad ni prevzel še nihče, vendar pa je v preteklosti odgovornost za podobne napade v drugih predelih Sirije prevzela skrajna skupina Islamska država.