Poškodovanih 16 policistov

Na protestih zažigali avtomobile in smetnjake

K.A./STA
12. 3. 2017, 10.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na sobotnih protestih proti nastopu vodje italijanske protipriseljenske stranke Severna liga Matteu Salviniju v Neaplju je izbruhnilo nasilje, v katerem je bilo poškodovanih 16 policistov.

You Tube
Zamaskirani izgredniki so v policiste metali različne predmete, kar je povzročilo paniko med ljudmi na ulici.

Protestniki so zažigali avtomobile in smetnjake ter metali molotovke, pet ljudi je policija tudi aretirala, poročajo tuje tiskovne agencije.

Zamaskirani izgredniki so v policiste metali različne predmete, kar je povzročilo paniko med ljudmi na ulici. Policija pa je uporabila solzivec in vodne topove, poročanje italijanskih medijev povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Člani protirasističnih združenj so v Neaplju, kjer je želel desničarski politik Salvini v soboto predstaviti volilni program svoje stranke, na protestih zbrali že v petek. Stranka, znana tudi po protievropskih stališčih, je uspešna predvsem na severu Italije, zdaj pa so želeli pridobiti podporo še na jugu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Opozicijska Severna liga, ki je bila ustanovljena konec 80. let prejšnjega stoletja, je na volitvah leta 2013 osvojila štiri odstotke glasov. Od začetka begunske krize pa je s protipriseljenskimi izjavami pridobila podporo.