Fly Dubai

Junija iz Zagreba direktno v Dubaj

K.A./STA
12. 3. 2017, 09.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Glavni komercialist letalske družbe Fly Dubai Thierry Antinori je potrdil, da bodo s 1. junijem vzpostavili neposredno redno letno letalsko povezavo med Zagrebom in Dubajem.

STA
Cappelli je po srečanju z Antinorijem novinarjem izjavil, da bo Hrvaška dobila priložnost za boljše turistične rezultate na trgih na Kitajskem, Japonskem in Koreji.

Povezava bo potekala z letalom, ki bo imelo 320 sedežev, je napovedal po srečanju s hrvaškim ministrom za turizem Garijem Cappellijem na turističnem sejmu v Berlinu.

Z napovedanimi poleti bomo povezali Hrvaško ne samo z Združenimi arabskimi emirati temveč tudi z Bližnjim vzhodom in Azijo, je povedal Antinori za hrvaške medije v Berlinu. Kot je pojasnil, na Bližnjem vzhodu in Avstraliji živijo številni Hrvati, z novo letalsko liniji pa bodo Zagreb povezali z več kot 40 mesti v Aziji, Afriki in Avstraliji.

Antinori tudi pričakuje, da bo med potniki na prvem poletu tudi znani hrvaški nogometaš Luka Modrić, ki igra v madridskem Realu. Fly Dubai je namreč sponzor slovitega madridskega nogometnega moštva.

Cappelli je po srečanju z Antinorijem novinarjem izjavil, da bo Hrvaška dobila priložnost za boljše turistične rezultate na trgih na Kitajskem, Japonskem in Koreji.

Potrdil je, da se je v Berlinu pogovarjal tudi s predstavniki nizkocenovnega letalskega prevoznika Eurowings, ker so pred dogovorom o uvajanje redne letne linije med Osijekom in Stuttgartom v Nemčiji kot tudi o zimski letalski povezavi med Zagrebom in Düsseldorfom.

Eurowings naj bi okrepil tudi svoje povezave z Reko in Puljem. Med drugim obstaja možnost, da bo reško letališče, ki je na otoku Krku, postalo baza Eurowingsa, so zapisali na spletni strani hrvaškega ministrstva za turizem.