Razlog za zabavo

VIDEO: Japonci proslavljajo svojo plešavost

B.K.
23. 2. 2017, 14.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Plešasti Japonci se vsako leto dobijo na tradicionalnem dogodku, na katerem praznujejo svojo plešavost.

Reuters
Vlečenje vrvi za plešaste.

Večina ljudi se ne bi želel vključiti v klub plešastih moških, a člani Kluba plešastih moških mesta Tsuruta pravijo, da se tako lažje spopadajo z izpadanjem las in družbeno stigmo, ki pride s tem. »Počutim se ponosnega. Oziroma, počutim se dobro, da sem plešast,« pravi Masatomo Sasaki, 64-letnik, ki se je letos dogodka udeležil prvič. »Zahvala gre temu klubu plešastih moških.«

Obiskovalci so se na dogodku družili in zabavali, udeležili pa so se lahko tudi zanimivih iger, ki jih lahko igrajo samo plešasti. Ena izmed njih – vlečenje vrvi – deluje tako, da si dva igralca vsak na svojo glavo namestita plastični vakuumski čaši, ki sta med sabo povezani z vrvjo. Nato gresta na vse štiri in vlečeta vsak v svojo smer. Zmaga tisti, kateremu prisesek dlje časa ostane na glavi.

Teidžiro Sugo, 70-letni predsednik kluba upa, da bodo letna srečanja privabila čim več plešastih moških, ki imajo probleme s svojo samopodobo. »Hočem, da se vsi plešasti moški iz celega sveta zberejo tukaj, da lahko organiziramo plešasti Olimpijski turnir,« se je pošalil Sugo.