Bizarno

Po pol leta sedenja v lastnih iztrebkih se ni mogla odlepiti od stola

R.T.
23. 2. 2017, 10.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Reševalci iz ameriške zvezne države Ohio so iz hiše v mestu Springfield odnesli hudo oslabljeno ostarelo žensko, ki je zadnje pol leta sedela na istem stolu.

YouTube
Iz tega stola ni vstala vsaj pol leta.

Ko je vonj po človeških iztrebkih dosegel bližnji pločnik, je nekdo poklical reševalce. Ti so morali v hišo vstopiti oblečeni v zaščitne obleke in maske, saj je bil smrad prehud.

Znotraj hiše so v dnevni sobi na fotelju našli 250 kilogramov težko Barbaro Foster, ki je že od julija lani sedela na istem mestu, v svojem lastnem urinu in blatu.

Ko so jo dvignili iz fotelja je kričala od bolečin, njena koža se je namreč po vsem tem času zlepila s stolom. Zaradi fizične šibkosti so ji med transportom v bolnišnico pokale kosti.

Kako se je v poseljeni soseski lahko zgodilo kaj takšnega, ni jasno nikomur. Sosedje nekdanje učiteljice niso prav dobro poznali. Videvali so jo le redko in niso se dosti brigali za njo. Obiskoval jo je le član cerkve, ki jo je nekdaj obiskovala – starejši moški, ki ji je nosil hrano. Ta naj bi se smradu preprosto navadil. 

Policija je hišo zapečatila, saj predstavlja biološki hazard. Sedaj iščejo sledi potencialnega kaznivega dejanja zanemarjanja ali zlorabe.