Oranžno opozorilo

Pozor: Močno bo pihalo

M.K.
23. 2. 2017, 10.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Za severovzhodno Slovenijo so zaradi močnega vetra na Agenciji RS za okolje (Arso) razglasili oranžno stopnjo ogroženosti.

Profimedia

Danes zvečer in ponoči bo tam pihal okrepljen jugozahodnik, ki bo dosegal sunke med 70 in 90 kilometri na uro, so zapisali na spletni strani. V petek zjutraj bo jugozahodnik ponehal.

Jutri bo oblačno, ponekod na Primorskem tudi megleno. Sprva bo deževalo predvsem v zahodni in severni Sloveniji.

Dopoldne bo še pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Čez dan se bo dež okrepil in razširil nad vso državo. Popoldne se bo veter obračal na severovzhodno smer, od vzhoda se bo začelo hladiti. Zvečer bo na Primorskem zapihala zmerna burja, ki se bo v noči na soboto še krepila.

Profimedia
Meja sneženja se bo v noči na soboto spuščala.

Meja sneženja se bo v noči na soboto spuščala. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 11, najvišje dnevne od 4 do 13 stopinj Celzija.

Obeti: Do sobotnega jutra bodo padavine ponehale. V soboto čez dan se bo postopno jasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Burja bo ponehala.

Vremenska slika: Nad severno polovico Evrope je ciklonsko območje. Vremenske fronte se severno od Alp pomikajo proti vzhodu. Nad naše kraje z jugozahodnim vetrom priteka vlažen in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih zahodno in južno od nas večinoma oblačno, drugod pa deloma jasno. Predvsem v Kvarnerju, popoldne pa tudi v sosednjih pokrajinah Italije, bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, v Kvarnerju okrepljen jugo. Jutri bo oblačno, čez dan bodo padavine zajele vse sosednje pokrajine. Dopoldne bo pihal jugozahodni veter, popoldne ali zvečer pa bo zapihal severovzhodnik, v Kvarnerju burja.

Biovreme: Vremenska obremenitev se bo krepila, z vremenom povezane težave bodo pogoste, krepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje občutljivih ljudi bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.