Ob robu igrišča

VIDEO: Incident: legenda napadla lastnika kluba

T.L./STA
9. 2. 2017, 08.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Charles Oakley je v lisicah zapustil Madison Square Garden.

Profimedia
Na policijski postaji.

Charles Oakley, nekdanji zvezdnik košarkarskega moštva New York Knicks, je sinoči slovito dvorano Madison Square Garden zapustil v lisicah, potem ko so ga po sporu na ogledu tekme med kratkohlačniki in Los Angeles Clippers, slednji so zmagali s 119:115, iz dvorane pospremili policisti.

"Nekoč je bil naš velik košarkar in upamo, da si bo preskrbel profesionalno pomoč," so sporočili iz Oakleyjeve nekdanje ekipe.

Profimedia
Oakley na policijski postaji.

Oakley je na tekmi sedel neposredno za lastnikom moštva Jamesom Dolanom, s katerim sta v sporu že vrsto let. Iz tabora kratkohlačnikov so še sporočili, da se je Oakley do njega vedel "skrajno žaljivo in neprimerno" in čeprav so Oakleyja s sedeža potegnili varnostniki, so gledalci navdušeno vzklikali: "Oakley, Oakley, Oakley!"

Preden so ga aretirali in vklenili policisti, je Oakley še bolj pobesnel. Na sceno je prihitel še predsednik moštva Phil Jackson in ga skušal pomiriti, a na koncu so ga iz dvorane vseeno odvlekli policisti.

New York Daily News piše, da je do incidenta prišlo, ker je Oakley vpil na Dolana in se kljub opozorilom ni ustavil. neuradno naj bi bil Oakley razburjen, ker ga klub, za katerega je odigra deset sezon, ni vključil v dogajanje ob praznovanju 70. obletnice obstoja kluba. Sicer pa se spor med Dolanom in Oalkeyem vleče že že vrsto let.