Tokrat prepričani

Ugotovili identiteto klavca v istanbulskem nočnem klubu

G.G.
4. 1. 2017, 08.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Turški minister za zunanje zadeve Mevlüt Cavusoglu je sporočil, da so ugotovili identiteto napadalca, ki je na silvestrski zabavi v nočnem klubu Reina v Istanbulu ubil 39 ljudi.

Profimedia
Turška policija je po napadu v nočnem klubu v Istanbulu zaslišala veliko ljudi.

Turške oblasti več podrobnosti zaenkrat niso sporočile, so pa že v ponedeljek z objavo fotografije potnega lista domnevnega osumljenca storile napako. Na spletu so namreč objavili potni list državljana Kirgizije, ki je se včeraj javil policiji in jim povedal, da nima ničesar s terorističnim napadom v Istanbulu.

Kirgizijec je povedal, da bil v Istanbulu na poslovnem potovanju in da se je v Kirgizijo vrnil še pred koncem preteklega leta, torej pred terorističnim napadom. V Istanbul naj bi prispel 28. decembra, 30. pa naj bi se že vrnil v domovino. Nato naj bi znova letel v Istanbul 1. januarja in se vrnil včeraj.

Turška tiskovna agencija Anadolu je nekaj ur pred tem poročala, da so turške oblasti v okviru preiskave napada pridržale pet ljudi, ki so jih aretirali v turškem pristaniškem mestu Izmir. Skupno je bilo po navedbah agencije po napadu pridržanih 43 ljudi, med njimi soproga domnevnega napadalca. 

Napadalec, ki je po besedah teroristične organizacije Islamska država njihov "vojščak", je še vedno na begu.