Nagrajeni

Božičnica upokojencem in tudi mladoletnikom

T.L.
8. 12. 2016, 09.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V hrvaškem Varaždinu niso pozabili na najstarejše in najmlajše - obe skupini prebivalcev bosta dobili božičnico.

Profimedia
Pri sosedih božičnica tudi mladoletnim otrokom.

V teh dneh je po slovenskih podjetjih zelo aktualno vprašanje božičnice: jo bodo zaposleni prejeli ali ne, v kolikšnem znesku in kdaj bo vse skupaj znano. No, v nekaterih podjetjih so zaposlene nagradili z lepimi zneski, v drugih so bili nekoliko manj radodarni in so zaposlenim podarili vrednostne bone nižjih zneskov, medtem ko se lahko vsi, ki nimajo redne zaposlitve, za božičnico lepo obrišejo pod nosom. 

Poleg upokojencev tudi otroci

Na sosednjem Hrvaškem pa so, kot smo poročali, že lani ubrali nekoliko drugačno pot in božičnice izplačala tudi upokojencem z najnižjimi pokojninami. Spletni portal Dnevnik.hr pa poroča, da bodo v mestu Varaždin prvi in edini na Hrvaškem poleg upokojencev božičnico prejeli tudi otroci oziroma vsi, ki so mlajši od 18. let. 

Za varaždinske malčke in mladoletnike bo iz mestnega proračuna namenjeno 960 tisoč kun oziroma dobrih 125.000 evrov. 

"Iskali smo model, ki ne bi obremenjeval staršev. Vključili smo vse vrtce, šole pa nam bodo s pomočjo e-dnevnikom dostavile svoje podatke. Za vse otroke, ki morda ne bodo zajeti, pa bodo starši morali podati zahtevo," je povedal župan Varaždina Goran Habuš

Otrokom 15 evrov

Mestni urad sprejema prijave do 15. decembra. Pričakujejo, da bodo prejeli okoli 8000 prijav, medtem ko božičnica za otroke znaša 120 kun oziroma dobrih 15 evrov. Na otroke niso pozabili niti v Dubrovniku, kjer je enkratno denarno podporo dobilo 43 otrok, ki živijo z enim od staršev.

Upokojenci na Reki, ki prejemajo okoli 185 evrov pokojnine, bodo dobili slabih 40 evrov. Ker pa se na Hrvaškem bližajo lokalne volitve, na božičnico ali drugačno nagrado konec leta računajo še v več mestih.