Tragedija

FOTO: Znane zadnje pilotove besede, našli še enega preživelega

T.L.
29. 11. 2016, 15.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Letalo, v katerem so umrli brazilski nogometaši, je pred dnevi prevažalo tudi argentinsko nogometno reprezentanco na čelu z Lionelom Messijem.

Reuters
Bodo v razbitinah našli še več preživelih?

Kolumbijske oblasti so objavile, da je tragično letalsko nesrečo pri mestu Medellin preživela še ena oseba. To pomeni, da je v strmoglavljenju življenje izgubilo 76 ljudi, med njimi tudi večji del brazilskega nogometnega kluba Chapecoense. Peti preživeli je brazilski nogometaš Helio Hermito Zampier Neto.

Med preživelimi sta še nogometaša Alan Luciano Ruschel in Jacson Ragnar Follmann, poleg njiju pa še novinar in dva člana posadke. Zdravijo, se v bolnišnici v bližini kraja tragedije. Pristojne reševalne službe še puščajo upanje, da bodo našli še več preživelih. Marcos Danilo Padilha, ki je strmoglavljenje sicer preživel, je umrl v bolnišnici.

Reuters
Prizorišče nesreče.

Tridnevno žalovanje

V Braziliji so razglasili tridnevno žalovanje. Znano je tudi, kaj so kontroli poleta nazadnje javili iz letala. Očitno držijo prvotne informacije, ki so se zdele skoraj neverjetne in po katerih je letalo primanjkovalo goriva. Piloti so namreč kontroli poleta javili, da imajo težave z motorjem in da jim primanjkuje goriva. Dobili so dovoljenje za izredni pristanek, vendar pa se je kmalu povezava izgubila. Iz nadzornega stolpa so zaman pozivali pilota, da se javi, saj odgovora ni bilo in je letalo že strmoglavilo v gozdnat in nepristopen predel. V trenutku nesreče naj bi bilo vreme zelo neprijetno, z močnimi padavinami in strelami. 

Reuters
Obupani navijači.

Letalo, v katerem so umrli brazilski nogometaši, je pred dnevi prevažalo tudi argentinsko nogometno reprezentanco na čelu z Lionelom Messijem.