Dubaj

VIDEO: Letalo pristalo v ognju, umrl gasilec

R.T.
3. 8. 2016, 11.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na mednarodnem letališču v Dubaju je moralo v izjemno težkih pogojih pristati letalo družbe Emirates. Letališče je bilo po incidentu začasno zaprto.

Twitter
Na letalu je izbruhnil ogenj.

Prve informacije so nakazovale, da je odpovedala pristajalna naprava, ki spušča kolesa. Kasneje so viri na dubajskem letališču pojasnili, da je pilot zahteval zasilni pristanek, potem ko je v enem od motorjev boeinga 777 na letu EK521 izbruhnil ogenj.

Gasilci so po pristanku pohiteli do boeinga 777, pogasili ogenj in pomagali pri evakuaciji potnikov ter članov posadke. Nekateri mediji so zapisali, da je bilo lažje poškodovanih šest potnikov, pri družbi Emirates pa pravijo, da so vsi potniki in člani posadke na varnem.

Na letu iz indijskega mesta Thiruvananthapuram je bilo 282 potnikov in 18 članov posadke.

Generalni direktor uprave za civilno letalstvo Saif al Suvajdi pa je v izjavi sporočil, da je življenje med reševanjem izgubil eden od gasilcev. Uprava je sicer že poslala preiskovalce, ki bodo incident preiskovali skupaj z državnimi in letališkimi organi.

Med potniki na letalu je bilo 226 Indijcev, 24 Britancev in 11 državljanov Združenih arabskih emiratov. Pilot je imel po besedah al Maktuma več kot 7000 letalskih ur izkušenj, letalo pa je imelo opravljene vse potrebne varnostne preglede.

Po incidentu so odpovedali vse polete z dubajskega letališča, po približno štirih urah pa je promet tam znova stekel. Dubajsko letališče je glede na število potnikov največje na svetu.