Smrt mladih nogometašev

Kaj je na kraju tragedije videl očividec

T.L.
3. 8. 2016, 09.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Usoda je posegla v najhujši obliki in nam odvzela mlada člana vijol’čne družine, so ob smrti Marjanovića in Baljaka zapisali v NK Maribor.

STA

"Črn torek. Dan najhujše tragedije v Ljudskem vrtu. Dan, ko sta ugasnili življenji dveh naših mladih nogometašev, članov NK Maribor B. V prometni nesreči sta umrla Damjan Marjanović in Zoran Baljak
Z neizmerno bolečino smo sprejeli tragično vest, ki nas je globoko pretresla. Kruta usoda je posegla v najhujši obliki in nam odvzela mlada člana vijol’čne družine.

Damjan Marjanović (27.6.1996 – 2.8.2016)
Zoran Baljak (23.10.1995 – 2.8.2016)
Počivajta v miru, spomin na vaju bo vedno živ! Sočustvujemo z bližnjimi!"

STA

 
Tako se po grozljivi nesreči, ki je v torek okoli poldneva pretresla Slovenijo, zapisali v NK Maribor. Poročali smo, da sta umrla voznik avtomobila Damjan Marjanović in Zoran Baljak, ki je sedel na zadnjih sedežih. Hudo poškodovan Ljubomir Moravac je bil operiran, medtem ko je bil Žiga Lipušček (1997), ki je sedel na sovozniškem sedežu, lažje poškodovan.

Preživeli iz sebe

Za Večer je očividec nesreče Uroš Zimšek, ki je vozil avtomobil, kateremu se je povzročitelj nesreče hotel izogniti, povedal, da se je z avtom želel vključiti na glavno cesto, ko je naenkrat nekaj švignilo mimo, čemur je sledil oglušujoč pok. Ko je počilo, je Uroš tekel na pomoč, skupaj z moškim, ki je dejal, da je gasilec. Stekla sta do ponesrečenca v jarek. Mlad nogometaš, ki je bil od poškodovancev edini pri zavesti, je bil povsem iz sebe. Zadržala sta ga na tleh do prihoda reševalcev, da se ne bi kaj hudega zgodilo še njemu.

Avto razklalo, ležala več metrov stran od avta

Kot smo poročali, je vozilo z mladimi športniki trčilo v jekleni drog konstrukcije semaforjev, pri čemer je avtomobil razklalo na pol, razbitine pa so ležale več deset metrov druga od druge. Beljaka, sopotnika na zadnjem sedežu in Marjanovića, voznika je vrglo iz avta in sta obležala mrtva, izhaja iz policijskega poročila. 

Lipušček, ki je med vožnjo sedel poleg šoferja, je imel neznansko srečo. Ostal je v delu vozila, ki ga je vrglo v jarek dobrih sto metrov proč od trka. "Eden je iz teh razbitin prišel sam. Ne gre mi v glavo, kako je to mogoče," je na prizorišču nesreče za Večer povedal očividec, prepričan, da je nesreči na cesti, kjer je dovoljeno voziti (le) 70 kilometrov na uro, botrovala prevelika hitrost.

Sožalje svojcem umrlih in NK Mariboru izražajo številni posamezniki, navijači in klubi, med njimi je tudi četrtkov nasprotnik Mariborčanov, Aberdeen FC.

STA
V nesreči pri Rutarju sta umrla dva mlada mariborska nogometaša.