Tragedija

V prometni nesreči umrla mlada nogometaša NK Maribor

M.K./STA
2. 8. 2016, 18.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V prometni nesreči na Tržaški cesti v Mariboru sta umrla dva mlajša člana Nogometnega kluba Maribor, ki sta se s še dvema soigralcema vračala s treninga v Rogozi. Eden se v bolnišnici še bori za življenje, četrti pa je bil lažje poškodovan. Z vozilom so trčili v semafor v križišču.

NK Maribor
Damjan Marjanović in Zoran Baljak.

Do silovitega trčenja je prišlo okoli 12. ure v bližini nakupovalnega središča na obrobju Maribora.

Vozilo, v katerem so se peljali štirje mladi nogometaši, je trčilo v jekleni drog konstrukcije semaforjev, pri čemer je avtomobil prepolovilo, razbitini pa sta se nahajali več deset metrov druga od druge. Domnevno naj bi bila za nesrečo kriva prevelika hitrost.

"Udeleženo je bilo eno vozilo, ki je očitno trčilo v semafor. V njem so bile po dosedanjih podatkih štiri osebe. Dve sta poškodbam podlegli, za življenje enega se še borijo, četrti je očitno lažje poškodovan," je novinarjem povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl.

Umrla sta voznik avtomobila Damjan Marjanović (letnik 96), in enaindvajsetletni Zoran Baljak, ki je sedel na zadnjih sedežih. Hudo poškodovan je Ljubomir Moravac, tudi letnik 1996. Žiga Lipušček (1997) je sedel ob vozniku in je lažje poškodovan. Marjanović je pred kratkim prišel v NK Maribor iz Krke.

Zaradi prometne nesreče je bila več ur zaprta cesta Maribor - Hoče, obvoz pa je bil urejen mimo nakupovalnih središč.

NK Maribor ovit v črnino

NK Maribor je svojo Facebook stran opremil z žalnim trakom, enako postopajo njihovi navijači. Sožalje so med drugimi izrekli tudi nogometaši NK Domžale, s katerimi so se mariborski nogometaši v nedeljo pomerili na prvenstveni tekmi.

Sožalje ob tragediji, ki danes pretresa Slovenijo, so na različnih socialnih omrežjih izrekli mnogi med drugim tudi Viole, Green Dragonsi, RK Celje Pivovarna Laško, NK Olimpija, slovenska nogometna reprezentanca in mnogi drugi. Sožalje NK Mariboru in svojcem umrlih je prek Facebooka izrekel tudi Aberdeen.