Uradno

Šest dedičev premožnega Princea

mv
2. 8. 2016, 21.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Prince, ki je umrl aprila, ni zapustil uradne oporoke, zato se je v trenutku začel boj za njegovo premoženje. Od 30 ljudi, ki so se postavili v vrsto za njegove zelence, je sodnik določil, da si jih glasbenikovo zapuščino zasluži le šest.

Profimedia
Zvezdnikovo 500 milijonov vredno premoženje se bo razdelilo med šest sorodnikov.

Profimedia
Večino njegovega premoženja bo dobila sestra Tyka.

Legendarni glasbenik Prince je očitno vse do konca verjel, da mu bo uspelo premagati bolezen, zato ob smrti ni zapustil nobene uradne oporoke. Njegovo premoženje so ocenili na več kot 500 milijonov ameriških dolarjev, zato ni presenetljivo, da se je v vrsto za dedovanje postavilo kar 30 ljudi.

Nad tem se je takoj pritožila pevčeva sestra Tyka Nelson, ki je trdila, da dedičev absolutno ni toliko, ampak so do dedovanja upravičeni le ona in morda pet drugih Princeovih sorodnikov. Sodnik Kevin Eidese je s tem strinjal in iz bitke za premoženje izločil kar 29 ljudi, ki so trdili, da so v sorodu s slavnim pevcem. Tako je uradnih dedičev zdaj le šest, tudi oni pa se ne bodo izognili testu DNK, ki bo pokazal, ali so res zvezdnikovi sorodniki.

18 domnevnih sinov

Facebook
Med domnevnimi sorodniki je bil tudi moški, ki trdi, da je Princeov sin, a je sodnik ugotovil, da laže.

Med uradnimi dediči so tako prej omenjena sestra Tyka, pevčev polbrat John, polsestri Norrine in Sharon, sestrična Brianna ter mladoletna sorodnica, ki je v medijih niso izpostavljali s polnim imenom, ampak le s kraticami V. N.

Med tridesetimi ljudmi, ki so se oglasili po njegovi smrti, jih je kar 18 trdilo, da so njegovi sinovi, eden je trdil celo, da je Princeov oče. Vsi so se izkazali za lažne sorodnike in izpadli iz boja za njegovo dediščino. Največji del bo vsekakor dobila njegova sestra Tyka, ki se je medtem že naselila v njegovo hišo in tudi kot edina sorodnica nagovorila številne oboževalce glasbenika, ki je s svojim ustvarjanjem močno zaznamoval glasbeno sceno.