VOJNI ZLOČINEC IN PORNOGRAFIJA

Je Radovan Karadžić posnel "pornič"?

uk
23. 7. 2016, 18.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na plan prihajajo nekatere podrobnosti iz življenja dr. Dragana Davida Dabića. Radovan Karadžić se je namreč skrival pod tem imenom in se izdajal za zdravilca. In kot kaže, je imel Dabić precej razburljivo življenje.

Reuters
Radovan Karadžić

Karadžić se je pod imenom Dabić ukvarjal z alternativno psihoterapijo. Po nekaterih podatkih naj bi od svojih pacientov zahteval tudi, da pijejo urin. V Karadžićevem stanovanju pa naj bi našli tudi več videoposnetkov in vsaj na enem od njih naj bi bil Karadžić med spolnim odnosom z za zdaj neznano osebo. Policija za zdaj navedb, da ima posnetek spolnega odnosa Karadžića z neznano osebo, ni ne potrdila ne ovrgla. V njegovem stanovanju so poleg videov našli tudi več dokumentov vojske Republike Srbije, rokovnik in več fotografij. Glede posnetega filma se mnogi sprašujejo, ali je bila oseba z njim celo mladoletna in morda policija zaradi tega skriva identiteto. A seveda gre samo za ugibanja. Vprašanje je tudi, ali je ta oseba sploh vedela, kdo je dr. Dragan David Dabić v resnici. 

PRITOŽBA NA SODBO

Leta 1996 je bila na haaškem sodišču proti Karadžiću vložena obtožnica za zločin proti človeštvu, zločin proti življenju in zdravju, genocid, skrunjenje grobov, ropanje, umor in kršitev vojnega prava. Dolgo se je sicer izmikal roki pravice, nato pa so ga 24. marca letos obsodili na 40 let zapora za genocid v Srebrenici ter vojne zločine med vojno v Bosni in Hercegovini. Na sodbo se je ravno včeraj pritožil, češ da je bil deležen političnega sojenja.