Poziv

Pavarottijeva družina nad Donalda Trumpa

sa
23. 7. 2016, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Arijo Nessun dorma so pogosto predvajali na Trumpovih shodih.

Reuters
Donald Trump

Družina slavnega italijanskega pevca Luciana Pavarottija je republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa pozvala, naj v svoji kampanji preneha uporabljati Pavarottijev posnetek znane arije Giacoma Puccinija Nessun dorma. To sicer ni prvi primer iz umetniških vrst, ki je republikanskega predsedniškega kandidata pozval k prenehanju uporabe njihove glasbe. Pred tem so enako postopali že rock legende Queen, The Rolling Stones, Adele, Aerosmith in Neil Young, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

»Radi bi spomnili, da so vrednote bratstva in solidarnosti, ki jih je Luciano Pavarotti izražal v svoji umetniški karieri, povsem nezdružljive s pogledom na svet Donalda Trump,« je družina zapisala v izjavi.

Arijo Nessun dorma, ki je postala Pavarottijev zaščitni znak in vrhunec doseže z besedo vincero (zmagal bom), so pogosto predvajali na Trumpovih shodih. Pavarotti je bil eden komercialno najbolj uspešnih tenoristov vseh časov in eden najbolj priljubljenih opernih pevcev v drugi polovici 20. stoletja. Umrl je leta 2007 za rakom na trebušni slinavki, star je bil 71 let.