Po škandalu z govorom

Zaradi Melanije Donald kršil zakonodajo

T.L./STA
21. 7. 2016, 08.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Za Trumpa je zaplet z Melanijinim govorom dobra novica, ker je govor menda dobil največje pokritje v zgodovini politike. Morda pa se moti ...

Arhiv Svet24
Donald in Melania

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je najprej udaril po medijih, ki so si drznili vzeti pod drobnogled ženin govor na konvenciji v Clevelandu, nato pa dodal, da ni negativne publicitete. Odgovornost za prepisovanje govora Michelle Obama iz leta 2008 je medtem že prevzela uslužbenka Trumpove organizacije.

Trump si mane roke ...

Nekdanja baletna plesalka 65-letna Meredith McIver je na spletni strani Trumpove kampanje priznala spodrsljaj, se zanj opravičila in ponudila odstop, vendar pa ga je Trump zavrnil. McIverjeva, ki je doslej že sodelovala pri nekaj Trumpovih knjigah, je priznala napako v času, ko vodja Trumpovega volilnega štaba Paul Manafort zatrjuje, da ni bilo nobenega prepisovanja in da so si vse skupaj izmislili mediji.

Za Trumpa je zaplet dobra novica, ker je Melanijin govor menda dobil največje pokritje v zgodovini politike. Mediji ga menda analizirajo veliko bolj kot je FBI analiziral Hillary Clinton okrog škandala z uporabo zasebnega strežnika elektronske pošte.

... na obzorju nove težave?

Trump se šali, lahko pa ima probleme, ker je uporaba uslužbenke njegovega podjetja za delo pri kampanji v nasprotju z zakonodajo o financiranju volilnih kampanj. Na to opozarja Washington Post, ki je v sporu s Trumpom že več mesecev še preden je kandidat časopisnim novinarjem odvzel akreditacije.

McIverjeva je povedala, da je Melania Trump najprej skoraj povsem zavrnila osnutek govora dveh piscev, nato pa jo poklicala na pomoč. Nadaljevanje njunega sodelovanja je med Melanijinim govorom na republikanski konvenciji slišal ves svet.