Večurna borba

VIDEO: Ognjena stihija nad Ljubljano

R.T.
21. 7. 2016, 07.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V naslednjih dneh bo prihajalo do zamud pri dostavi pošiljk, opozarjajo na Pošti Slovenije.

STA
Zagorelo je na strehi logističnega centra, ki je bila popolnoma zavita v dim, s strehe pa so se dvigovali visoki ognjeni zublji.

Nad Mestnim logom se je včeraj popoldne dvigal visok in črn dim. Kot smo poročali, je prišlo do požara na ostrešju logističnega centra Pošte Slovenije na Cesti v Mestni log.

bralka

Obsežen požar na srečo ni zahteval žrtev med zaposlenimi, z ognjenimi zublji pa se je do poznih večerih ur borilo okoli 120 gasilcev. Okoli polnoči jim je uspelo požar omejiti. Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje so gasilci pogasili približno 500 kvadratnih metrov strehe in posesali požarno vodo v nižje ležeči etaži. S tem pa njihovo delo še ni bilo končano, saj so ostali na požarni straži, kajti ogenj je na nekaterih območjih še tlel. 

FOTO: Zagorel logistični center Pošte Slovenije v Ljubljani

Vzrok požara še ni znan, več bo znanega po današnjem pregledu policije.

Iz Pošte Slovenija sporočajo, da je o materialni škodi še preuranjeno govoriti, opozarjajo pa, da bo zaradi dogodka prišlo do zamud pri dostavi pošiljk v naslednjih dneh. Podatkovni center, ki je lociran v PLC Ljubljana, je nepoškodovan in bodeloval nemoteno, še sporočajo. 

Reševalci so s kraja nesreče v bolnišnico odpeljali zgolj enega od zaposlenih, in sicer na njegovo željo, so še sporočili iz PS.

bralka