Obnova

Na Dunajski cesti bodo kopali

G.G./STA
21. 7. 2016, 07.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na Dunajski cesti bodo danes stekla obnovitvena dela vozišča in pločnikov, zato bo do predvidoma konca avgusta na odseku med Tolstojevo in Posavskega ulico oviran promet. Kot so sporočili z Mestne občine Ljubljana (Mol), bo promet v obeh smereh potekal le po enem voznem pasu.

Arhiv Svet24

Na omenjenem odseku bo podjetje KPL v sklopu vzdrževalnih del popravilo celotno vozišče v obeh smereh, vključno s površinami za pešce in kolesarje.

Po poročanju Dnevnika naj bilo treba na odseku med Plečnikovim stadionom in sedežem AMZS poleg vseh slojev asfalta v smeri proti središču mesta zamenjati tudi tako imenovani tampon. To pomeni, da bo izkop bistveno globlji kot pri običajni zamenjavi asfalta, posledično pa naj bi obnova terjala več časa in denarja - po informacijah omenjenega časnika takšen poseg stane okoli milijon evrov in pol.

Obnova dela Dunajske ceste bo sicer vplivala tudi na vožnjo mestnih avtobusov. Kot so sporočili z ljubljanske občine, bodo ti ustavljali na začasnih postajališčih, ki bodo postavljena v neposredni bližini obstoječih postajališč.