Požar

FOTO: Zagorel logistični center Pošte Slovenije v Ljubljani

M.K./STA
20. 7. 2016, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ostrešje logističnega centra Pošte Slovenije na Cesti v Mestni log v Ljubljani je danes pozno popoldne, okoli 18.30, zajel požar. Pri gašenju sodeluje okoli 100 gasilcev in 25 vozil.

bralka
Delo gasilcev zelo otežujejo visoke temperature in gost dim.

Gasilci so še vedno na kraju požara, ki naj bi bil obsežen, so pojasnili na Gasilski brigadi Ljubljana. Dim, ki se vije nad poslopjem, je viden na območju celotnega Viča.

Kot so pojasnili očividci, gori streha logističnega centra, ki je popolnoma zavita v dim, s strehe se dvigujejo visoki ognjeni zublji. Na kraju so gasilci z več gasilskimi vozili, z lestvijo so se že dvignili do strehe in skušajo pogasiti požar, ki pa je po besedah očividcev obsežen. Na kraju so tudi policijske patrulje.

bralka

Na Policijski upravi Ljubljana so medtem pojasnili, da so policisti zavarovali območje požara. Dodali so, da preiskave vzroka nesreče ne bo mogoče začeti, dokler požar ne bo pogašen. Po poročanju spletnega portala 24ur.com naj bi po neuradnih informacijah zagorel agregat v stavbi.

bralka

Koliko zaposlenih je bilo v času izbruha požara v objektu in kakšna bi lahko bila škoda, za zdaj na Pošti Slovenije še ugotavljajo. Zaposleni naj bi se umaknili na varno, še piše 24ur.com. Nekateri zdaj iz daljave opazujejo gašenje požara.

STA
Zagorelo je na strehi logističnega centra, ki je bila popolnoma zavita v dim, s strehe pa so se dvigovali visoki ognjeni zublji.