Kaj se je zgodilo?

Skrivnostno truplo na drevesu

uk
11. 7. 2016, 21.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Oče in sin sta odšla na sprehod po gozdu in naletela na grozljiv prizor. Na drevesu je bilo neprepoznavno truplo, ki se je krčevito oklepalo drevesa.

Youtube
Moški je bil kakšnih petnajst metrov visoko na drevesu.

Pavel Petrov iz Rusije ter njegov oče sta policijo obvestila, da sta našla truplo na drevesu, in sicer blizu kraja Tomsk v Sibiriji. Presenečeni policisti so prišli na kraj in res našli moško truplo, ki se je oklepalo drevesa, približno petnajst metrov visoko. Identifikacija ni bila mogoča, saj je bilo truplo na drevesu očitno že več mesecev in se je praktično mumificiralo. »Z očetom sva ga našla kakšnih 50 metrov stran od ceste. Sedel je na boru in objemal drevo,« je dejal Petrov.

KOT V GROZLJIVKI

Celotna zgodba malce spominja na grozljivko Tresenje, kjer policisti, sicer v puščavi, najdejo truplo na telegrafskem drogu. Pozneje se v filmu izkaže, da so moškega tja pregnali orjaški peščeni črvi, ki jim je dišalo človeško meso. No, verjetnost je zelo majhna, da bi se kaj takšnega zgodilo tudi v tem primeru.

STRAH

Moškega bi sicer na drevo lahko pregnal recimo medved ali morda volkovi. Lahko pa tudi, da je na drevo splezal ponoči zaradi strahu in nato zmrznil. Možno je prav tako, da je na drevo splezal v upanju, da mu bo topleje kot na tleh. Do podhladitve je najverjetneje prišlo že v nekaj urah. Policija je sporočila, da je bil moški oblečen v mornarski jopič, majico, hlače in zimske čevlje. Moški je bil tudi v bližini »prepovedanega« mesta Severska, kamor je vstop tujcem strogo prepovedan zaradi bogatega najdišča urana in plutonija.

Temperature v Sibiriji lahko padejo celo do –70 stopinj Celzija.

ALKOHOL?

Seveda obstaja tudi možnost, da je bil moški pijan. Mnogi verjamejo, da alkohol človeka pogreje, a dejstvo je, da širi žile, kar sicer daje občutek, da nam je topleje, v resnici pa telo še hitreje izgublja toploto in do podhladitve ter posledično smrti pride lažje.