Brez zamere

VIDEO: Sedemletni Jamato je očetu odpustil kruto in nevarno kaznen

M.K.
7. 6. 2016, 09.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Japonskega dečka, ki je šest dni sam preživel v gozdovih, potem ko sta ga njegova starša za kazen samega pustila ob gozdni cesti, so že odpustili iz bolnišnice.

Twitter
Sedemletnega Jamata, za katerim je precej huda izkušnja, so zdravega odpustili iz bolnišnice.

Kot smo že pisali, sta dečkov oče Takajuki Tanuka in njegova žena, sedemletnega Jamata postavila iz avta in ga za kazen pustila samega ob gozdni cesti na japonskem otoku Hokaido. Ko sta se po petih minutah vrnila, pa dečka nista več našla. Sledila je obsežna iskalna akcija, v kateri je sodelovalo najmanj 200 ljudi, med njimi tudi policija in vojska. 

Na srečo so dečka  po šestdnevnem iskanju živega in zdravega našli v petek zjutraj, v bivaku na bližnjem vadišču japonske vojske. Medtem je prehodil razdaljo 5 kilometrov in pol od mesta, kjer sta ga pustila starša.

Deček je našel zavetišče v bivaku na vojaškem vadišču.

Kot je pozneje povedal, je zaradi jokanja izgubil občutek za smer, in je hodil približno pet ur, preden je prispel do bivaka, kjer so ga našli. V tem času ni srečal žive duše. Spal je tako, da si je naredil ležišče med dvema blazinama, ki jih je našel na tleh bivaka. Pil je vodo iz pipe, ki jo je našel v bivaku, vseh šest dni pa ni nič jedel.

Ko so ga našli, je bil Jamato zmerno dehidriran in podhranjen, po rokah in nogah pa je imel več prask in odrgnin. Sicer pa je bil zdrav in v dobri telesni kondiciji.

Jamatov oče Takajuki Tanuka

Dečkov oče je v intervjuju za japonsko medijsko hišo TBS povedal: "Sinu sem rekel: 'Tvoj očka je kriv, da si moral prestati takšno hudo izkušnjo. Oprosti, zelo mi je žal.' Sin pa mi je odvrnil: 'Ti so dober oče. Odpuščam ti.'" 

Policija zoper dečkova starša ne bo vložila kazenske ovadbe, še pišejo lokalni mediji.