Kruta kazen

VIDEO IN FOTO: Deček že dva dni sam v gozdu, kjer živijo medvedi

M.K.
30. 5. 2016, 09.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nadaljuje se iskanje sedemletnega dečka, ki sta ga starša za kazen samega pustila v gozdu, na nenaseljenem območju japonskega otoka Hokaido.

http://www.fnn-news.com

Twitter
Sedemletni Jamato Tanuka

Minila sta že dva dneva, odkar so Jamata Tanuko videli zadnjič, potem, ko sta ga starša za kazen, ker je bil poreden, pustila samega v gozdu. Kot smo že poročali, sta starša sprva povedala policiji, da se je Jamato izgubil, medtem ko so v gozdu nabirali zelišča.

"Hotel sem ga disciplinirati, zato sem ga poslal ven iz avtomobila, da bi se malo prestrašil. Je zelo aktiven, živahen otrok, ampak zdaj me zelo skrbi zanj." je povedal dečkov oče za tamkajšnji časopis Sankei.Pozneje, v nedeljo, pa sta priznala, da sta dečka za nekaj minut v gozdu pustila samega, ko pa sta se vrnila ponj, ga tam ni bilo.

Povedal je še, da je deček med obiskom v bližnjem parku metal kamne v avtomobile in ljudi, zato je začutil potrebo, da mu pokaže očetovsko moč in odločnost.

Twitter
Pri iskanju sedemletnega dečka sodeluje približno 130 ljudi.

Poročevalcem televizije Asahi je tudi povedal, da si ni upal priznati resnice, ko je policiji prvič prijavil pogrešanega otroka in zaprosil za pomoč pri iskanju.

Danes so začeli z iskanjem ob 6. uri po lokalnem času, sodeluje pa približno 130 ljudi, vključno s pripadniki policijskih enot in šolskih oblasti.

Twitter
Pri iskanju so v pomoč konjeniki.

Področje, kjer poteka iskanje pogrešanega dečka, se nahaja na severu japonskega otoka Hokaido, kjer živijo tudi divji medvedi.

http://www.fnn-news.com