Svet

Duhovnik seksal na javnem stranišču

Z.F.
13. 5. 2016, 20.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V javnost so pricurljale informacije, da so se v tržaškem Ljudskem parku srečevali moški z namenom spolnega občevanja. Med obtoženimi so tudi znana imena, med njimi celo duhovnik.

Arhiv Svet24
Duhovnik se je, da bi se izognil javnemu sojenju, na sodišču za svoj delikt že pokoril, plačal bo kazen v znesku 30.000 evrov.

Zgodba, ki je avgusta lani razburila in vznemirila Tržačane, velja za pravo javno razkritje. V toaletnih prostorih Ljudskega parka v Trstu, le streljaj stran od otroških igral, se namreč moški srečujejo z namenom spolnega občevanja. Krivci za razkritje so italijanski policisti, ki so v toaletne prostore namestili varnostne kamere.

arhiv svet 24
Toaletni prostori Ljudskega parka v Trstu, le streljaj stran od otroških igral, so služili drugotnemu namenu.

Duhovniku najvišjo kazen

Tržaški častnik Il Piccolo poroča, da je 37 obtoženih prejelo sklep pospešene poravnave s sodstvom, in sicer z najvišjo denarno kaznijo, ki so jo prejeli zaradi obscenih dejanj v javnosti. Najvišjo kazen pa je po podatkih častnika dobil duhovnik, ki se je, da bi se izognil javnemu sojenju, na sodišču za svoj delikt že pokoril, plačal bo namreč kazen v znesku 30 tisoč evrov.

 Moški so se srečevali na javnem veceju, da bi spolno občevali, dokler jih ni s kamerami presenetila policija.

Obtoženih več kot 50 moških

Večina obtoženih, poroča časnik, se je odločila za poravnavo, predvsem zato, da bi čim prej zaključili sodni postopek in se tako izognili javnemu sojenju. Po prvih podatkih je bilo obtoženih več kot 50 moških, število pa se je v nadaljevanju skrčilo na 37, kar je posledica tega, da so slednje lahko identificirali, saj so jih pri spolnem občevanju ob odprtih vratih posnele policijske kamere, ki so bile nameščene v toaletnih prostorih Ljudskega parka v Trstu. Te so postavili avgusta lani in od takrat policisti podrobneje spremljajo tudi dogajanje v Ljudskem parku.

arhiv svet 24
Policija je sprva prijela 50 osumljencev, število pa se je v nadaljevanju zmanjšalo na 37, kolikor so jih identificirali s posnetkov kamer.

Pisana druščina obsojencev

Sedemintrideset obtoženih, ki jim tožilstvo očita obscena dejanja v javnem prostoru, namenjenem večinoma obisku mladoletnih, se je po ogledu posnetkov izkazalo za zelo pisano množico ljudi. Tako je med najbolj znanimi in izstopajočimi imeni, poleg duhovnika, Fabio Buosi, ki je bil sicer obsojen zaradi umora taksista Bruna Giraldija. Med njimi so se znašli tudi strastni navijač Triestine, nekdanji občinski svetnik z italijanskega Krasa, cenjeni učitelj glasbe, nekdanji amaterski nogometaš, organizator dogodkov, prodajalec v trafiki in še bi lahko naštevali.

Arhiv Svet24
Nazorne kamere so policisti v toaletne prostore, tik ob otroških igralih, namestili avgusta lani. Te pa so v zelo kratkem času posnele veliko kaznivih dejanj.