Svet

Dežela zapuščenih kosmatincev

Tilen Pajek
5. 4. 2016, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zavetišče, ki ima podobo raja. To je Dežela potepuških psov v Kostariki, kjer prebiva več kot 900 psov. Zanje je lepo poskrbljeno, večkrat pa se odpravijo tudi na daljše pohode.

svet24
Štirinožci se večino časa sončijo in uživajo.

V deželi, kjer je povprečna temperatura 23 stopinj in sonce sije vse leto, se nahaja Dežela potepuških psov. Več kot 900 psov se prosto sprehaja po zeleni pokrajini. Tako imenovani Territorio de Zaguates oziroma Dežela potepuških psov je zasebno financirana organizacija, ki jo vodijo prostovoljci v Kostariki. Vsi psi v tem posebnem zavetišču so na voljo za posvojitev. Vsak ima ime in vsakemu je dodeljena »pasma« na podlagi njihovih edinstvenih značilnosti. 

MEŠANČKI SO ZAKON!

V tem zavetišču mešančke slavijo zaradi njihovih edinstvenih značilnosti, saj bi radi razbili mit, da so čistokrvni pasemski psi večvredni.  Ko se potencialni posvojitelj zanima za to, da bi rešil psa iz te dežele, mu ni treba brskati po fotografijah na spletu. 

OBISKOVALCE SPREJMEJO Z VESELJEM

Vrata v »pasji raj« so vedno odprta in potencialne skrbnike z veseljem sprejmejo, da obiščejo posestvo in lahko s psom preživijo več ur. Druženje v odprtem okolju, brez stresa, posvojiteljem omogoča, da dodobra spoznajo in navežejo stik z bodočimi ljubljenčki.

PSOV NE USPAVAJO V ZAKONSKEM ROKU

Prostovoljci skrbijo za sprehode in kosmatince pogosto peljejo na daljše pohode v prekrasni naravi. Štirinožci se tako v zavetišču kot na izletih večino časa sončijo in uživajo v osvežujočem kostariškem vetrcu, imajo pa tudi dostop do sodobnih pokritih prostorov. Namestitev vključuje prijetna ležišča in postaje za hranjenje ter umivanje. Napajalniki s svežo tekočo vodo so postavljeni po celotni posesti, tako da aktivni psi niso nikoli žejni. Psov v tej organizaciji ne uspavajo.