Svet

Bilanca napadov na ženske: med 58 obtoženimi le trije begunci

G.G.
15. 2. 2016, 13.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Silvestrski napadi na ženske Kölnu so povzročili spremembo odnosa politike in prebivalstva do migrantov in beguncev. Policija je zdaj sporočila, da so bili med obtoženimi le trije prosilci za azil.

Twitter
Policisti niso mogli ukrotiti podivjane množice.

Prijavljenih je bilo več kot 1000 napadov, policisti pa so aretirali 58 moških. V več kot 600 primerih je šlo za tatvine, nekaj sto je bilo spolnih napadov, od tega dva primera posilstva.

Med prijetimi po narodnostiprednjačijo pripadniki severnoafriških držav, Alžirci, Maročani in Tunizijci. Mladeniči iz Magreba so že vsaj od leta 2012 zaslužni za porast bagatelnega kriminala v središču Kölna in Düsseldorfa. Državni tožilec Ulrich Bremer je še sporočil, da so bili med obtoženimi tudi trije nemški državljani, trije pa begunci, dva iz Sirije in eden iz Iraka.

Novi šef kölnske policije Jurgen Mathies je dejal, da ni dokazov o organiziranih napadih, čeprav so se na družbenih omrežjih širila sporočila, kot je na primer, »Gremo v Köln, tam bo zabavno«.

Je pa nemška policija prvič zabeležila tako množične napade in taktiko, da večja skupina moških obkoli žensko in jo s tem izolira od prijateljev, moški znotraj kroga pa jo nato napadejo oziroma nadlegujejo.