Svet

Spolni napadi v Kölnu so bili verjetno načrtovani

T.C.
10. 1. 2016, 14.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nemški minister za pravosodje Heiko Maas je danes izjavil, da je bil val spolnih napadov na silvestrovo v Kölnu organiziran. "Da se takšna skupina ljudi zbere in zagreši takšna kazniva dejanja, to je moralo biti na nek način načrtovano," je dejal minister.

Reuters

"Nihče mi ne bo rekel, da to ni bilo usklajeno ali načrtovano. Sumi se, da sta bila izbrana določen datum in pričakovana množica," je dejal Maas in dodal, da če bo to potrjeno, bo vse skupaj dobilo novo dimenzijo.

Pred železniško postajo v Kölnu je bilo napadenih več žensk.

Bild am Sonntag, ki se sklicuje na zaupna policijska poročila, je poročal, da so nekateri Severnoafričani na družbenih omrežjih objavili poziv ljudem, naj se za novo leto zberejo v Kölnu. Pozivu se po navedbah časnika niso odzvali samo mladeniči iz tega nemškega mesta, temveč celo iz Francije in Belgije.

Kölnska policija je sporočila, da je v zvezi z dogajanjem na silvestrovo na trgu pred železniško postajo prejela 379 prijav - od otipavanj do kraj, pa tudi o dveh posilstvih. Med osumljenci so večinoma prosilci za azil in nezakoniti priseljenci iz Severne Afrike.

Med napadalci tudi prosilci za azil