Svet

V napadu na severozahodu Pakistana najmanj 10 mrtvih

STA
19. 1. 2016, 13.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na severozahodu Pakistana je danes na cesti v Afganistan ob kontrolni točki eksplodirala bomba. V napadu je bilo ubitih vsaj 10 ljudi, več kot 30 je bilo ranjenih, so sporočile tamkajšnje oblasti. Odgovornosti za napad doslej ni prevzel nihče.

Twitter
Število smrtnih žrtev se lahko še poveča.

Cilj napada so bili policisti in paravojaške sile, ki so varovali cesto do Afganistana. Cesta namreč povezuje plemensko območje Kiber in mesto Pešavar, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po prvih podatkih naj bi bila bomba nameščena na motor, ki je bil parkiran nedaleč od kontrolne točke, je povedal predstavnik oblasti Manzur Šah ter dodal, da ni jasno, ali je šlo za samomorilski napad. Med mrtvimi je tudi 36-letni novinar.

Po navedbah pristojnih oblasti so bili med mrtvimi tudi sedemletni deček in ženska ter trije pripadniki varnostnih sil, je poročala dpa. Ranjenih naj bi bilo po podatkih dpa 32 ljudi, medtem ko je francoska tiskovna agencija AFP poročala o 36 ranjenih.

Višji vladni uradnik Ismatulah je po navedbah AFP potrdil, da je bil tarča napada policijski uradnik, ki je sedel vzdolž ceste. V eksploziji so bile poškodovane tri trgovine, pa tudi avtomobili in motorji na cesti, je še pojasnil.

Kiber je sicer eno od sedmih plemenskih območij, ki ležijo v bližini Pešavarja in mejijo na Afganistan. Gozdna gorska območja so bila dolga leta domovanje za nekatere najbolj zloglasne milice, povezane z Al Kaido ali talibani.