Svet

Vodilni mož Fife se bo pritožil na osemletno kazen

STA
11. 1. 2016, 06.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Potem ko je v soboto predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini napovedal, da se bo pritožil na kazen, ki jo je dobil zaradi domnevnega prejemanja podkupnin s strani Mednarodne nogometne zveze, se je za enako potezo odločil tudi vodilni mož Fifa Sepp Blatter.

Reuters
Tudi Blatter se bo pritožil na osemletno kazen.

Devetinsedemdesetletni Blatter je Fifo vodil od leta 1998, 60-letni Platini, nekdanji nogometni zvezdnik in predsednik Uefe od leta 2007, pa je bil glavni kandidat za njegovega naslednika na volitvah februarja prihodnje leto.

Tako Platini kot Blater sta te dni prejela razloge za prepoved delovanja v nogometu. Njuna odvetnika sta povedala, da bosta s strankama analizirala ugotovitve in nato vložila pritožbi.

Etična komisija Mednarodne nogometne zveze je decembra Seppa Blatterja in Michela Platinija kaznovala z osemletno prepovedjo delovanja v nogometu. Razlog je bil, da sta oba kršila etični kodeks s spornim plačilom dveh milijonov švicarskih frankov iz leta 2011 s strani Blatterja Platiniju.

Blatterja so dodatno kaznovali s plačilom 50.000 švicarskih frankov, Platinija pa z 80.000. Švicarja so obtožili kršitev Fifinega pravilnika glede ponujanja in jemanja daril, konflikta interesov in kršenja splošnih pravil obnašanja. Platinija so spoznali za krivega istih kršitev.