Svet

Zaradi mamil aretirana nečaka venezuelske prve dame

STA
12. 11. 2015, 08.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na Haitiju so v torek aretirali nečaka venezuelske prve dame, ki so ju ameriški agenti zaradi domnevne preprodaje mamil odpeljali v ZDA, poročajo ameriški mediji. Oba naj bi pred sodnika v New Yorku stopila še danes.

Twitter
Venezuela se na novico o aretaciji za zdaj še ni odzvala.

Franqui Francisco Flores-de Freitas in Efrain Antonio Campo-Flores sta obtožena načrtovanja tihotapljenja 800 kilogramov kokaina v ZDA.

ZDA so v preteklosti večkrat ponovile obtožbe o preprodaji mamil v najvišjih krogih venezuelskega predsednika Madura.

29-letni Campo je na letalu za ZDA dejal, da je posinovljenec venezuelskega predsednika Nicolasa Madura, ki ga je vzgojila teta, prva dama Cilia Flores. Tudi drugi moški naj bi bil nečak Floresove.

Moška naj bi oktobra stopila v stik z ovaduhom ameriškega urada za droge v Hondurasu ter ga prosila za pomoč pri tihotapljenju 800 kilogramov kokaina. Kasneje sta mu v Venezueli pokazala kilogram kokaina, da bi ga prepričala o kakovosti mamila, ki naj bi ga prodali v ZDA. Obe srečanji naj bi posneli ameriški agenti.

Venezuela se na novico o aretaciji za zdaj še ni odzvala, je pa pričakovati, da se bodo zaradi nje še dodatno zaostrili napeti odnosi med Caracasom in Washingtonom.