Svet

Lufthansino kabinsko osebje širi stavko na München

sta/mv
8. 11. 2015, 15.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kabinsko osebje nemškega letalskega prevoznika Lufthansa bo v ponedeljek razširilo stavko, ki jo je v petek začelo na letališčih v Frankfurtu in Düsseldorfu, še na letališče v Münchnu. Kot so danes sporočili iz sindikata Ufo, bodo stavkati začeli ob 4.30. V Frankfurtu in Düsseldorfu naj bi stavka trajala do 23. ure, v Münchnu pa do polnoči.

Spiegel
Kabinsko osebje nemškega letalskega prevoznika Lufthansa bo v ponedeljek razširilo stavko, ki jo je v petek začelo na letališčih v Frankfurtu in Düsseldorfu, še na letališče v Münchnu.

"Stavka bo potekala na vseh letih Lufthanse, ki se začenjajo ali zaključujejo na omenjenih letališčih," je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal vodja Ufo Nicoley Baublies. To je prva stavka v skoraj dve leti trajajočem sporu, v katerem Ufo zahteva nespremenjene pogoje za zgodnje upokojevanje. Po pogovorih v četrtek se z vodstvom Lufthanse niso več pogovarjali, je povedal Baublies. Po njegovih besedah bo stavka potekala vsaj do vključno petka.

Lufthansa kabinskemu osebju sicer še naprej ponuja zgodnje upokojevanje s 55 leti, želi pa spremeniti vplačila v pokojninski sistem, tako da letna zvišanja ne bi bila avtomatična, ampak odvisna od tržnih razmer. Pogoji se nanašajo na okoli 19.000 delavcev.