Svet

Nasilna madžarska novinarka bo tožila begunce in Facebook

M.J.
21. 10. 2015, 10.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Snemalka in novinarka Petra Laszlo bo tožila Osamo Abdula Mohsena, nogometnega trenerja iz Sirije, ki je z otrokom padal, potem ko mu je novinarka nastavila nogo.

Reuters

Petra Laszlo, madžarska snemalka, ki je na meji s Srbijo udarjala begunce in jih spotikala, ima namen tožiti 52-letnega begunca, Osamo Abdula Mohsena in Facebook. Čeprav se je za svoja dejanja opravičila, je v nekem intervjuju pojasnila, da bo vseeno tožila Facebook, saj ta ni umaknik negativnih komentarjev in groženj proti njej, medtem ko je blokiral strani, ki so izražale podporo.

YouTube

Laszlova bo tožila tudi Osamo Abdula Mohsena, nogometnega trenerja iz Sirije, ki je z otrokom padal, potem ko mu je novinarka nastavila nogo. Mohsen je medtem že uspel dobiti zaposlitev in sicer v španski nacionalni nogometni akademiji.

»Tožbe so vprašanje časti. Mohsen je spremenil zgodbo in pričanje, saj je naprej obtožil policiji. Moj mož pa želi dokazati mojo nedolžnost,« pravi madžarska novinarka.

Laszlova je po incidentu dobila odpoved pri televiziji N1 TV. In to kljub temu, da je omenjeni televizijski program naklonjen skrajni desni. Njeno dejanje so opisali kot nesprejemljivo.

Proti snemalki se vodi tudi postopek na madžarskem sodišču, Petra pa trdi, da zaradi vse hujših groženj razmišlja o selitvi v Rusijo.