Vreme

V naslednjih dneh temperature že pod 0 stopinj Celzija

STA
21. 10. 2015, 10.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Danes bo precej jasno, v vzhodni Sloveniji pa zmerno, občasno tudi pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki se bo čez dan malce okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem do 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči bo v notranjosti Slovenije nekoliko bolj oblačno, jutranje megle bo zato manj. Burja na Primorskem se bo še nekoliko okrepila. Jutri bo na Primorskem precej jasno, pihala bo večinoma šibka burja. Drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo jasnilo. Zapihal bo severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, na severozahodu malo pod 0, ob morju ter v Vipavski dolini okoli 10, najvišje dnevne pa od 10 do 14, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Obeti: V petek in soboto bo precej jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo v petek čez dan ponehala.

Vremenska slika: Od zahoda sega nad srednjo Evropo, Alpe in severozahodni Balkan območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka s severnimi vetrovi še razmeroma hladen in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sončno, predvsem v krajih vzhodno od nas pa bo več oblačnosti. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Burja ob severnem Jadranu se bo čez dan malo okrepila. Jutri bo v krajih zahodno od nas precej jasno. Drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo jasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.

Biovreme: Vremensko najbolj občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave. Priporočena je večja previdnost.