Svet

Kaj pripravljajo skrajneži pred tekmo med Albanijo in Srbijo?

G.G.
7. 10. 2015, 12.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V Elbasanu se pred jutrišnjo nogometno tekmo med Albanijo in Srbijo pripravljajo na izredne razmere. Že od 8. ure bo omejen promet v središču mesta, od poldneva pa v bližini stadiona ne bo niti enega odprtega lokala.

Facebook
Za albansko reprezentanco je jutrišnja tekma izjemno pomembna, saj se še lahko neposredno uvstrijo na evropsko prvenstvo. Za Srbijo je iz tekmovalnega vidika rezultat ni pomemben.

Vprašanje pa je, ali so albanske varnostne sile pripravljene na provokacije skrajnih nacionalistov, tako albanskih kot srbskih. Po poročanju Blica so enega izmed provokatorjev že ustavili.

V Tirani so prijeli štiri osebe, med katerimi je bil tudi Ismael Morina, ki je bil na lanski tekmi med Srbijo in Albanijo v Beogradu glavni akter škandala z dronom z zastavo "Velike Albanije".

Morina in njegove pajdaše so preiskali zaradi domnevnega streljanja sredi Tirane. Ko so pregledali njegov džip, so našli dve pištoli (znamke Zastava!), za kateri ni imel dovoljenja in trideset vstopnic za jutrišnjo tekmo.

Reuters

Obtožili so ga zaradi nezakonitega posedovanja orožja in ga odpeljali na zaslišanje. Morina je povedal, da nosi pištolo zaradi samoobrambe od lanskega incidenta z dronom v Beogradu.

Že pred dnevi je Morina za jutrišnjo tekmo v Elbasaniju najavil novo presenečenje. Kako bo prišel na stadion, pa je drugo vprašanje, saj mu je albanska policija prepovedala vstop na stadion.

Twitter