Slovenija

Kangler ima novo službo

STA
7. 10. 2015, 11.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nekdanji mariborski župan Franc Kangler je našel novo zaposlitev. Po poročanju spletnega časnika Večer bo Kangler pri ptujskemu mediju Štajerski tednik zadolžen za vodenje prireditev in evropske projekte. Neuradno naj bi mu do službe pomagal priti Andrej Hladnik, ki je z 19,9 odstotka največji posamezni lastnik družbe, piše Večer.

Mediaspeed

Po besedah odgovornega urednika Štajerskega tednik Draga Slameršaka se je bivši župan prijavil na septembrski razpis. Izbran je bil med štirimi kandidati, ki so ustrezali razpisnim pogojem. Slameršak pravi, da se je Kangler izkazal za najbolj kompetentnega izmed prijavljenih kandidatov. "Pretehtale so njegove delovne izkušnje, poznavanje določenih funkcij, ki jih je opravljal v mednarodnem prostoru, in izkušnje s pridobivanjem sredstev EU, ki bi družbi lahko omogočile prijavo na evropske projekte," je pojasnil.

Štajerski tednik ima sicer kar nekaj poslovnih težav. Med drugim naj bi ga bremenil 200.000 evrov velik dolg.

Kangler bo z medijem sklenil delovno razmerje za določen čas s trimesečno poskusno dobo. Kdaj bo začel opravljati novo delo se še ne ve, naj pa bi se že danes predstavil zaposlenim Štajerskega tednika. Na Večeru še niso uspeli dobiti Kanglerjevega odziva.