Svet

Albanski mediji: 'Etnična Albanija na beograjskem nebu'

G.G.
15. 10. 2014, 14.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V razgretem vzdušju po prekinjeni tekmi med Srbijo in Albanijo albanski mediji še podžigajo strasti. Najdlje v prvokacijah je šel časnik Kosova sot. Na naslovnici so zapisali »Etnična Albanija na beograjskem nebu«. Medtem pa srbski mediji pišejo, da bi lahko incident z zastavo Velike Albanije šteli za teroristično dejanje.

Reuters

Podobno provokativna je naslovnica časnika Zeri. »Velika Albanija« se glasi naslovni članek, pod njim pa razlaga, da je bila reprezentanca Albanije »velika« do 42. minute, ko je bila tekma prekinjena. Dnevnik Lajm pa sklepa, da so v Beogradu premagali srbski huliganizem.

Časnik Tribuna zapiše, da je bila Srbija osramočena, tiskani medij Epoka e re pa poudari, da so lahko Albanci »ponosni na svojo reprezentanco«.

Facebook

Veliko o vzdušju nekaterih prebivalcev kaže tudi sprejem albanskih nogometašev v Tirani. V nočnih urah jih je pričakalo več tisoč ljudi, ki so jih slavili kot da bi osvojili svetovno prvenstvo.

Srbski pogled na incident je seveda povsem nasproten albanskemu, kar bi lahko ogrozilo komaj začeto otoplitev odnosov med državama.