Svet

Poskus bega: Kača pobegnila skozi okno

M.J.
8. 7. 2015, 15.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Kača je odšla na drugo stran in izginila. Iskali to jo tako policija kot njen lastnik. Ko pa se je naslednjič pojavila na žici, jo je lastnik sklatil s pomočjo lesene palice.

Twitter

Kača Boa constrictor se je izmuznila iz svojega terarija in skozi odprto okno pobegnila na telefonsko žico. Kača je visela na žici v angleškem mestu Angleseyu, otočku poleg Walesa. Ko pa ji je uspelo preplezati na drugo stran je izginila. Iskali so jo tako policija, ko tudi lastnik, ko pa se je naslednjič pojavila na žici, jo je lastnik sklatil s pomočjo lesene palice.

Kača je padla v roke lastniku, ta pa jo je vrnil v terarij. Fotografije kače na žici je posnel policist Rob Taylor in jih na Twitter profilu objavil potem, ko je pred nedavnim lastniku v mestu Prestatyn v Walesu prav tako pobegnila kača. Policaj je želel opozoriti lastnike, da popazijo na svoje hišne ljubljenčke, ker sedaj, ko je topleje, so ti bistveno bolj aktivni. Omenjena kača v divjini zraste do treh metrov, v ujetništvu pa lahko zraste celo do štiri metre.

Twitter