Svet

Vse več žrtev strmoglavljenja vojaškega letala v Indoneziji

STA
30. 6. 2015, 13.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V današnjem strmoglavljenju vojaškega transportnega letala na naseljeno območje v mestu Medan na severu indonezijskega otoka Sumatra je umrlo najmanj 49 ljudi, je povedal poveljnik indonezijskih letalskih sil Agus Supriatna. Izrazil je bojazen, da bi lahko bilo na letalu 113 ljudi in da so vsi mrtvi.

Reuters

Supriatna je povedal, da je bilo na letalu ob vzletu iz Džakarte poleg 12-članske posadke še 101 potnik. Večinoma naj bi šlo za družinske člane častnikov. Po njegovih besedah ni znano, ali so vsi nadaljevali potovanje proti Medanu, saj je imelo letalo postanka v mestih Pekabaru in Dumai. Po njegovem prepričanju nesreče ni nihče preživel, je povedal po obisku kraja nesreče, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pred tem je tiskovni predstavnik vojske Fuad Basya povedal, da je letalo strmoglavilo dve minuti po vzletu z bližnjega vojaškega letališča in da je bila na njem 12-članska posadka.

Lokalna televizija je poročala, da je letalo, ki je ob padcu zagorelo, padlo na hiši v novi stanovanjski soseski dvomilijonskega Medana. Na sosednjih stavbah je povzročilo veliko škodo, avtomobile pa spremenilo v goreče kupe železja.

Reševalna akcija še poteka, oblasti pa se bojijo, da bo žrtev še več.