Svet

Objavljene prve uradne fotografije princese Charlotte in princa Gerorgea

STA/J.P.
7. 6. 2015, 11.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Kensingtonska palača je v soboto objavila prve uradne fotografije britanske princeske Charlotte, ki jo na kavču v naročju drži njen starejši bratec princ George. Na eni od štirih objavljenih fotografij je videti, kako princ sestrico ljubeče poljubi na čelo.

Twitter

"Prince George in princesa Charlotte skupaj doma #WelcomeToTheFamily," je ob objavi fotografij na družbenih medijih sporočila Kensingtonska palača.

To so prve uradne fotografije princese Charlotte Elizabeth Diane, odkar je 2. maja zapustila londonsko porodnišnico. Fotografije, na katerih se ji je pridružil tudi njen starejši bratec George, ki bo julija dopolnil dve leti, je posnela njuna mama Kate sredi maja na njihovem podeželskem posestvu Anmer Hall.

Charlotte, ki je na svet prišla 2. maja, bo krščena 5. julija v ožjem družinskem krogu v cerkvi Svete Marije Magdalene v Sandringhamu, kjer je bila krščena tudi njena babica Diana.

Na fotografijah je princeska oblečena v bele žabice in pulover, njen bratec pa v belo srajco z modro obrobo na ovratniku, modre hlače in modre nogavice. Na eni od fotografij princ sestrico poljubi na čelo, na drugi jo ljubeče gleda, na tretji gleda navzgor in na četrti se smehlja.

Fotografije so nov dokaz, da sta vojvoda in vojvodinja Cambriška odločena premakniti meje kraljevega protokola. V preteklosti so namreč prve uradne portrete vedno posneli priznani fotografi. Kate, ki je posnela to fotografijo, in njen oče, ki je posnel prvi portret Georgea, sta tako prekinila tradicijo.

Kensingtonska palača je objavila tudi fotografije daril in voščilnic, ki jih je družina prejela ob rojstvu princese. Na njih je videti kupe pisem, pletene punčke, copatke in kapice za dojenčka ter voščilnice, ki so jih napisali šolarji.