Svet

Papež se je rokoval z vsakim otrokom posebej

STA/J.P.
6. 6. 2015, 09.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Papež Frančišek je danes prispel v Sarajevo, da bi promoviral mirno sožitje in spravo med religijami. Na poletu je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa poudaril, da je Sarajevo "Jeruzalem Zahoda" in da v BiH prihaja kot "romar miru".

Reuters

Papeža sta ob prihodu z letala ob sončnem vremenu med drugim pozdravila apostolski nuncij v BiH Luigi Pezzuto in hrvaški član predsedstva BiH Dragan Čović.

Osrednji dogodek bo maša na olimpijskem stadionu Koševo ob 11. uri, ki naj bi se je udeležilo okoli 65.000 vernikov iz držav regije, med njimi tudi 250 in Slovenije.

Na letališču so Frančiška sprejeli tudi z vojaškimi častmi. Pozdravilo ga je še 144 otrok vseh treh različnih narodnosti BiH, ki so bili oblečeni v narodne noše in so vihteli z vatikanskimi zastavicami. Papež se je rokoval z vsakim otrokom posebej.

Tretje pastoralno potovanje kakega papeža v BiH bo trajalo 11 ur in bo prvo, ki bo za razliko od tistih leta 1997 in 2003 imelo tudi državni značaj. Sveti oče naj bi se sedaj najprej sešel s člani predsedstva BiH. Na programu ima tudi srečanja s škofi, redovniki, bogoslovci in mladimi ter ekumenske in medverske pogovore s predstavniki drugih religij.