Svet

Podpredsednik ruske vlade: Tanki ne potrebujejo vizumov

STA
25. 5. 2015, 14.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Podpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin, ki je med drugim pristojen za področje obrambe, je dejal, da ruski tanki za vstop v Evropo ne potrebujejo vizumov. Kot je dodal, se spričo sankcij Zahoda, zaradi katerih ne more potovati v ZDA in EU, ne počuti oviranega, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Reuters

"Na ta račun se vedno šalim ... Nič hudega, če nam ne odobrijo vizumov in nas uvrščajo na sezname oseb, za katere veljajo sankcije .. tanki ne potrebujejo vizumov," je za državno televizijo Rusija 1 v nedeljo dejal Rogozin v odgovoru na vprašanje, ali Evropo in ZDA skrbi prisotnost Rusije na Arktiki.

Rusija je na območju Arktike nedavno izvedla obsežne vojaške vaje.

Rogozin je znan po provokativnih izjavah in kritiki Zahoda. Med drugim je v nedeljo na družbenem omrežju Twitter zapisal, da Rusija ne grozi Zahodu, ki ga bodo tako ali tako "uničili napadi homoseksualcev in Islamske države".

EU in ZDA so v odgovor na rusko priključitev polotoka Krim marca lani v okviru sankcij proti Rusiji zamrznili premoženje in prepovedali izdajanje vizumov za več deset visokih predstavnikov Rusije in proruskih Ukrajincev. Na ameriškem seznamu je več kot 50 imen, na evropskem pa preko 110, vključno z vodji proruskih separatistov v Ukrajini, šefi ruskih obveščevalnih služb in oligarhi, ki so blizu ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu.